Friss topikok

  • tomitron3000: buzi!!!!1 (2010.08.07. 18:11) Mosolyra ébrednék
  • LBB: Alanyinak alanyi csak nem tudom eldönteni, h szocio vagy polito-lógus.Mindenesetre logikus.Így tov... (2010.06.07. 15:44) Egy kis politika...
  • LBB: fogalmam sincs, hogyan kerultem ide de ITT VAGYOK azt viszont tudom, hogy miért hívnak Máténak..... (2010.05.28. 11:18) Túl az éveken 1/2
  • Psychobilly: Ez tök vicces, neked cikkeket kéne írnod, de minimum eg y könyvet!!!! Csak így tovább! A pé... (2010.05.22. 00:51) Miért Máté a nevem?

Csak úgy, mert miért ne?

Tapasztalataim az elsö nagy lépés következtében

Utolsó kommentek

  • tomitron3000: buzi!!!!1 (2010.08.07. 18:11) Mosolyra ébrednék
  • LBB: Alanyinak alanyi csak nem tudom eldönteni, h szocio vagy polito-lógus.Mindenesetre logikus.Így tov... (2010.06.07. 15:44) Egy kis politika...
  • LBB: fogalmam sincs, hogyan kerultem ide de ITT VAGYOK azt viszont tudom, hogy miért hívnak Máténak..... (2010.05.28. 11:18) Túl az éveken 1/2
  • Psychobilly: Ez tök vicces, neked cikkeket kéne írnod, de minimum eg y könyvet!!!! Csak így tovább! A pé... (2010.05.22. 00:51) Miért Máté a nevem?
  • Alius: Nagyon örülök, hogy hallok felőled, kedves Isten Ajándéka, nem beszéltünk már lassan több, mint eg... (2010.05.19. 09:40) Miért Máté a nevem?
  • Utolsó 20

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

HTML

Linkblog

Egy kis politika...

2010.06.04. 00:27 | Diguan | 1 komment

 Ezt tényleg nem értem. Oké. Volt egy szavazás. Oké, nyert egy párt, méghozzá olyan, melynek kommuniációja egy középsö csoportos ovodás kellöen meghökentö, és felettébb sikeres érvelési rendeszerének felel meg. Sikeres, ha a szulö nem elég tájékozott, illetve elszánt.

Ebben az esetben a anyuka/apuka a drága nép. A gyerek meg a fidesz. Pillanatnyilag az újszulött érkeztét afféle anakronisztikus módon, és bágyadt elégedettséggel figyeli a buszke szulök népes tábora. Ugyanis 8 évig úgy viselkedett, mint amit minden szulö elvár(hatna), azt mondta, amit hallani akartak, némi önállóságot sejtetö felhanggal. Persze az önállóság csak látszat, mert a demagógia egyszeru, de nagyszeru terén bármely sarkon találhatunk oly témakört, amelyet kicsit megforgatva, és átszínezve, valamint lesarkítva máris saját, és mégis kielégítö (értsd "megfelelö") köntösben tolhatunk át a másik oldal arcába. Akkor is, ha éppenséggel már volt ott is vagy tucatnyi. Nem baj...Lófaszt, persze, hogy baj. Kifutyulten nagy baj.

Minden Öszödön kezdödött. Véleményem szerint egy politikailag korrekt, határozott beszéddel, mely beismertette: Uraim, ezt elkúrtuk. És valóban. DE! Amit híresen nem szerettek hozzátenni, amit Fletó megtett, az az, hogy ezen talán ideje volna változtani. Nyilván sokak idejébe nem fért bele a 20 perces monoton szakadozás, amit Gy. F. beszéd címén muvel, de azért megérte volna. Ugyanis nem biztos, h hatalmas bun bevallani az igazságot. Hazudni kell. Ezért tartjuk a politikusokat. Ugyan azt csinálják, mint mi magunk. Mindenki hazudik. Mindenki! Az elsö öszinte embert az utcán vagy körberöhögnék, vagy azonnal felkoncolnák. De a politikust csak utóbbi érdem éri. Joggal. De ezután megvolt szeretett Orbán királyunk (dicsöség lengje körul ustökét...) magas labdája, amit hibátlanul le is utött. Ez ment is 3 évig. Gyurcsány így, MSZP úgy. Szar, monnyonle, nem jó, monnyonle, kivonulok, monnyonle, duzzogok, monnyonle. (Megjegyezném: most az a párt akar rendet tenni, amely anno jogerös hatállyal rendelkezö állami intézkedést szegett meg a bizonyos kordonnál, mellesleg a spórolás nevében munka nélkul vette fel nem elhanyagolandó fizetségét. Nemzeti ugy, h derék honatyáink nehogy éhen haljanak, ha már munka helyett a bufében eszi öket a fene.) Aztán valóra vált a mantra. Lemonnott. Na akkor most? Igen. MSZP tehetségét jellemzi az a szemrángás, és nyálfolyás, h akkor most mi. Nincs többé Nagy Testvér, nincs arc, ami a sumákolást, meg böszmékelést elfedje (ti.: eddig ö volt a képben, most enblock az egész kutyautö bagázs, a maga kocsonyaként remegö, de betonként kötött "képviselöi" cirkuszi társulatával egyetemben.) hát akkor most megmutatjuk, hogy Gy. nélkul is vagyunk valakik. Megmutatták, h senkik. Köszönjuk. Endlösungként bedobták Bajnait. Szép gesztusokat tett, megpróbálta, és nem lehet azt modnani, h elbukott. Mert nem. Még talpon nincs két vállra fektetve az Ország, amit elképzelt, azt (úgy, ahogy) végig is vitt. Ugyanis (állítása szerint) nem vezették politikai ambíciók. Csak a tuzöltás. Egy vesztésre álló meccs "kapusa", aki ha az álláson változtatni nem is, de egy döntetlent kihozott. A félidöig.

És most a jelen. A második félidö. Térfélcsere. A csapatból kiállítottak pár gáncsoskodót, így kellöen megcsappant a létszám. Narancs csapat meg teljes bedobással kezdett. Jó magyar szokáshoz híven az elsö perceket végigsprinteli, hogy a továbbiakban csak szuszogva csaholjon a bíró után. Legalábbis így áll a helyzet. (oké, nem vagyok nagy focirajongó, de tudtommal szeretett Királyunk az.)

Most, valami érthetetlen oknál fogva a T. Házat ellepték az archeológusok. Kis seprentjuikkel, és bököikkel módszeresen kúsznak-másznak-erölködnek, hogy valami csontozatot találjanak. Ha nincs, akkor meg szereznek. Kutya van körulöttuk böven, mint ahogy a maradék "bennszulöttek" is odavetett mócsingként hasznosíthatók (Wieszt, Hagyó). Igen, voltak visszásságok, és az ilyenekre sújtson bele a mennydörgös mennykö. Meg az isten nyila. Meg a munkásököl. Meg az International Transparency hágai Helszinki bizottsága. Meg egyszeruen az általuk kiszocializált trógerkedés általános lakossági hatása.

De könyörgöm...nöjunk már föl! Most azt hiszem nem a múltat kellene söprögetni, mert a hatásai, és okai kellöen nyilvánvalóak. Válság van. Nem csak itt, mindenhol, nem Magyarország az egyetlen áldozat. A jelennel kellene foglalkozni, de még inkább a jövövel. Ugyanis 4 évuk van, Uraim. Négy. És ezzel a vehemenciával nem lesz itt sem alkotmányozás, se jólét, se a beígért 20 éves paradigmaváltás. Ugyanis az átkos ballib valami szabadságot adott. Mindegy, h milyet, de legalább valamit. Szabadon választhattuk meg Sorsunk pokolba vezetö sztrádáját, mert abból vagy ezret is építettek, jó sok sávval. De a Semjének, és Kósák világa kicsit szurkébb. És ködösebb. És ami engem leginkább aggaszt, hogy markánsabb. Szabad országunkban mindenki azt teszi, amit szabad. Nem ismerös ez valahonnan...?

Mindegy, hiszitek, vagy sem, nem erröl akartam írni. Hanem a felelösségröl. És az ostobákról, mint olyanok. Megválasztok valakit, akiben látni vélem, h életem irányát kicsit jobb irányba tereli, ugyanis beláttam, h egyedul nem megy. Persze nem bízom meg benne, mert az ember nem hord mérges kígyót boaként a nyakában. De még csak úgy zsebben sem, azt hiszem. Szó, voltak azok, akik szavaztak. (én nem, ugyanis nem tartottam magam annyira fontosnak, h az egyértelmu állás ellenében egy liberális hozzáállást támogassak 3 ország mozgósításával. ugyanis Izlandon nincs magyar képviselet, csak osztrák, azok intézték volna itt nekem az urnálkodsát. így inkább nem eröltettem.[oké, meg le is késtem...:D]) És ezen állampolgártársak jövöjét hivatott képviselni az új "nemzeti" kormány. A többi nyilván afféle jöttment volt...(nyilván, de ez most nem kuruc.info) Nemzeti, mert a magyar érdekeket képviseli. Bármi áron. Kit érdekel, ha a Felvidéken élök esetleg jobban vennék, ha csak néhány hetet vártak volna ezzel a nagy összeborulással. Nem, durr bele, egy ígéret pipa. Elszámoltatás, bármi áron, elöszedjuk a triviálistól a legapróbb demertellopottegytollat-megloptaanépet ugyecskékig. Pipa. Nemzetunk gazdaságát megmenteni. FAILURE.

Egy Kósának hogyan lehet annyi esze, hogy a "nagy nemzeti összeomlás" szélén (amit erösen kétlek) olyan harangverést tartson, ami pillanatok alatt tönkrevágta az egész gazdasági szektort...? Jó, nem tönkre, de azért már látható a bitó, meg a keselyuk... ha ilyen agyatlan idióták fognak ugyvezetni, és nemzetet menteni, akkor nem tudom, h mire számítsunk.

· 1 trackback

Címkék: politika eztmostmiért

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakon.blog.hu/api/trackback/id/tr752055019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újbudán megmozdult valami 2010.06.19. 14:22:31

Kemény napok járnak a korrupció gyanújába került képviselőkre. Wieszt Jánost ma bilincsben vitték el a nyomozók. Most már csak az az érdekes, hogy vajon mikor és miről fog vallani János. Hogy ez nem egyszemélyes buli volt, abban biztosak lehetünk.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LBB 2010.06.07. 15:44:09

Alanyinak alanyi csak nem tudom eldönteni, h szocio vagy polito-lógus.Mindenesetre logikus.Így tovább kicsi almicsek!!
süti beállítások módosítása